03.02.2020 – Prefectul judeţului, domnul George LAZĂR, a fost prezent în comuna Alexandru cel Bun

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, continuă vizitele în județ, cu scopul unei colaborări deschise între Instituția Prefectului județului Neamț și acestea. Prefectul județului a fost prezent astăzi în comuna Alexandru cel Bun.

Ca și teme principale de discuție în cadrul ambelor întâlniri s-au punctat proiectele de asfaltare, extinderea rețelei de apă și canal, a celei de gaze naturale, precum și alocarea de microbuze școlare.

“Voi susține și voi contribui ca toate solicitările primarilor să se materializeze în investiții și în contracte de finanțare pentru dezvoltarea comunelor. Primarul comunei Alexandru cel Bun, alături de consiliul local au adus în discuție astăzi teme cunoscute de mine, și voi proceda în consecință pentru dezvoltarea acestei localități –  așa cum voi face în mod egal cu toate unitațile administrativ teritoriale. Am transmis importanța de a accesa proiecte cu finanțare europeană pentru a dezvolta această comună. Primăria aceasta este una importantă situată în apropierea urbanului și are nevoie de investiții serioase, acestea pot veni doar cu ajutorul banilor europeni, e important ca primăria să aibă deschidere spre zona de accesibilitate a fondurilor europene, mai ales în următorul exercițiu 2021 – 2027.a declarat Prefectul județului, domnul George Lazăr.

S-au mai discutat probleme legate de legea fondului funciar cu privire la emiterea titlurilor de proprietate și punerea în posesie a acestora, precum și alte probleme ale unităților administrativ teritoriale.