03.02.2020 – Ședință privind Evaluarea activității desfășurate de Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț

Astăzi, 03 februarie a.c, ora 13.00, în sala de ședințe a unitații a avut loc ședința de evaluare Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț. Această ședință a avut drept scop prezentarea bilanțului de activitate al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț pentru anul 2019.

La această întâlnire au participat doamna Procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău – Carla Petrariu, doamna Prim-procuror a Parchetulului de pe lângă Tribunalul Neamț – Apostol Anca, șefii de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț, de la Direcția Generală Anticorupție, Serviciul Județean de Protecție Internă Neamț, precum și domnul primar al municipiului Piatra Neamț – Dragoș Chitic.

La finalul ședinței domnul prefect, George Lazăr, a transmis mulțumiri personalului Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț pentru implicare și a solicitat structurilor de poliție din cadrul I.P.J Neamț să aibă în vedere siguranța cetățenilor care este deosebit de importantă. De asemenea, a solicitat să se faca misiuni de patrulare și de prezență cu o frecvență cât mai mare – atât în urban, cât și în mediul rural, și să se sporească misiunile de supraveghere în proximitatea centrelor școlare.

Prefectul judetului Neamt, domnul George Lazăr a solicitat toleranță zero față de orice infracțiune, toleranță zero față de zona infractionalităților economice care aduc atingeri bugetului consolidat al statului, și foarte important toleranță zero față de traficul de droguri care este un fenomen extrem de periculos în rândul tinerilor.

“Vă doresc tuturor succes în noul an și să vă faceți treaba bine! E important să aveți toleranță zero față de orice tip de infracțiune. Vreau să aveți în vedere ducerea la îndeplinire a tuturor procedurile specifice ce decurg din ordinile de protecție pentru a da o stare de siguranță persoanelor abuzate. Un stat modern și puternic este un stat care are legi ferme, cu ajutorul unor organe de poliție care să fie bine dotate și bine plătite, cu un număr de polițiști în conformitate cu numărul de populație și să corespundă cerințelor primite. Îmi doresc să aveți în vedere o comunicare constantă și transparentă pentru ca opinia publică să fie bine informată în scopul creșterii gradului de încredere în această instituție. Îl felicit pe domnul Neculai Catană pentru funcția deținută de comandant, și am încredere în profesionalismul dumnealui! Sunt convins că experiența acumulată îl fac să fie un bun coordonator al acestei instituții!”, a declarat prefectul județului Neamț, domnul George Lazăr.