09.01.2020 – Prefectul Județului a dispus la Roman constituirea unei comisii mixte de evaluare a unei situații de urgență și de identificare a unor soluții

Prefectul Județului Neamț a dispus, în data de 09 ianuarie 2020, la Roman, constituirea unei comisii mixte pentru evaluarea unei situații de urgență și de identificare a unor soluții pentru remedierea problemei pierderilor de apă în această zonă.
La această comisie au participat generalul Ioan Nițică – Inspectoratul de Sițuatii de Urgență Neamț, Ion Păvăleanu – Sistemul de Gospodarire a Apelor Neamț, primarul comunei Cordun, Adrian Ciobanu și directorul tehnic al APASERV Neamț, Gheorghe Neculae. În urma discuțiilor în cadrul comisiei s-a identificat ca principală problema insuficiența lucrărilor realizate anul trecut pentru a rezolva problema pierdeii apei.
Lazăr: “Soluția pe termen scurt ține de refacerea celor 18 praguri, pentru că o parte sunt într-o stare improprie, plus o zonă de pompare de către ApaServ a apei spre puțurile de captare, ceea ce face, ca într-un termen de circa 45 de zile, să rezolve problema alimentării cu apă a Romanului. Lucrările de refacere a pragurilor intră în atribuția SGA, iar de pomparea apei se va ocupa ApaServ. Zilnic se vor lua probe de apă pentru a se asigura că apa respectă calitate cerută de lege”, a declarat Prefectul Judetului Neamt George Lazăr.
Prefectul George Lazăr s-a adresat în cadrul ședinței conducerii tehnice a companiei județene APASERV, reprezentată de către domnul Gheorghe Neculae, cu trimitere la întreaga conducere a acestei companii: “Rămâne în sarcina conduceri APASERV să identifice soluțiile. Eu din datele pe care le am, din diferite surse, am aflat că pierderile pe care le înregistrați în Roman se ridică la 70%. Aceasta este o problemă gravă de management a conducerii APASERV”.
Domnul George Lazăr a subliniat că este preocupat ca aceasta problema să se rezolve cât mai repede și eficient, iar apa va ajunge în program normal la robinetele romașcanilor în aproximativ 45 de zile.