14.01.2020 Prefectul judeţului, domnul George LAZĂR, a început vizitele în comunele din județul Neamț

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a început vizitele de lucru în județ cu localitățile Borca și Farcașa cu scopul declarat a unei colaborări deschise între Institușia Prefectului județului Neamț și acestea. Prefectul județului a declarat că dorește să faciliteze dialogul între autoritățile locale și responsabilii din administrația publică centrală.

În cadrul întâlnirilor din data de 13 ianuarie a.c s-au identificat o serie de probleme cu care aceste comune se confruntă, în special, în perioadele în care se înregistrează căderi masive de precipitații. Astfel s-a solicitat sprijin din partea instituției prefectului pentru demararea unor investiții privind corectarea torenților care au provocat inundații, preîntâmpinându-se situațiile de urgență care afectează populația din aceste zone.

Pentru creșterea calității serviciilor acordate cetățenilor din cele două comune s-a mai solicitat sprijin pentru promovarea unor investiții în apă și canal, racordare la sistemul de alimentare cu gaz, lucrări de reabilitare la școala și liceul de pe raza comunei Borca, precum și solicitarea de alocare a unui microbuz școlar privind transportul elevilor din ambele localități.
S-au mai discutat probleme legate de legea fondului funciar cu privire la emiterea titlurilor de proprietate și punerea în posesie a acestora, precum și alte probleme ale unităților administrativ teritoriale.

Au participat la discuție primarii comunelor, viceprimarii, o parte dintre consilierii locali, secretarii localităților, precum și cetățeni interesați de probleme discutate.
La finalul dialogului prefectul județului, George Lazăr, a reiterat sprijinul său și a instituției pe care o reprezintă, cu privire la probleme discutate, oferindu-se să fie oricând un partener de încredere în susținerea proiectelor de investiții.