15.01.2020 – Mesajul Instituției Prefectului Județului Neamț cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Prefectul Județului Neamț, George Lazăr: “Omagiem astăzi reperele culturii naționale, cu respect și credință în valorile ce ne definesc ca popor. Aș propune nemțenilor, nu doar celor implicați direct și dedicați creației culturale sau celor care lucrează în instituțiile de cultură, să facă un exercițiu de imaginație asupra valorilor democrației moderne.

În România, imaginea poetului național a creat o amprentă puternică în dezvoltarea culturii române, aspect reuşit prin educarea tinerilor noştri în școala românească. Nu cred că este o zi mai potrivită de a transmite public că, România trebuie să devină ea însăşi un stat responsabil, cu cetăţeni liberi şi încrezători în viitorul lor şi al naţiunii, posibil doar prin educație și cultură.

În ceea ce mă priveşte, consider că funcția pe care o dețin este dată, în primul rand, în interesul cetățenilor pe care îi reprezint, de aceea, ca prefect, în centrul atenţiei mele se află cetăţeanul, cu drepturile şi obligaţiile sale.

Misiunea noastră, a oamenilor care dețin funcții publice în acest stat este de a contribui la transformarea durabilă a societății româneşti prin intermediul identificării și implementării de soluții practice și participative în toate formele de educație, dar și de a ajuta la o dezvoltare optimă a infrastructurii școlare, de altfel o prioritatea pentru societatea românească. Pentru că nu există cultură și performanță, fără o implicare directă în dezvoltarea infrastructurii educaționale.”