15.01.2020 – Prefectul judeţului, domnul George LAZĂR, dorește rezolvarea problemelor legate de Legea Fondului Funciar în comunele județului Neamț

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a organizat astăzi 15 ianuarie a.c o întâlnire cu scop lucrativ cu primarii, viceprimarii și secretarii comunelor Horia, Trifești si Gâdinți. La această ședință a participat și domnul director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobilară Neamț, Simion Stâncel.

Problemele legate de fond funciar sunt cele mai prezente în audiențele de la Instituția Prefectului Județului Neamț, cât și cele mai des întâlnite în petițiile primite. De aceea, prefectul județului dorește să se găsească rezolvarea acestor situații prin facilitarea comunicării dintre primăriile județului și instituția responsabilă de cadastru și fond funciar în Neamț.

Lazăr: “Îmi doresc să ajut cetățenii acestui județ și să rezolvăm toate problemele pe care oamenii le aduc în atenția instituției pe care o reprezint. Pentru oamenii de la sat problema pământului reprezintă fundamentul existenței și e normal, și firesc, ca instituțiile statului să fie în slujba lor. Am primit astăzi garanții că se vor clarifica lucrurile privind aplicarea legilor fondului funciar.”

În cadrul întâlnirii s-a mai discutat problema cartografierii terenurilor ce aparțin primăriilor, cât și cele deținute de persoane private. Realizarea cartografierii înseamnă evoluție prin oportunitatea accesării fondurilor europene, iar în lipsa acesteia, demararea unor proiecte de dezvoltare a comunelor nu pot fi realizate.