05.02.2020 – Întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Astăzi, 05 februarie a.c, ora 17.00, în Sala „Mihail Sadoveanu” a Palatului Administrativ din ordinul Prefectului Județului Neamț, domnul George Lazăr a avut loc ședința Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.  La nivel național a fost convocat din ordinul Ministrului Afacerilor Interne – Ioan Marcel Vela, Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Este sub atenționare de cod portocaliu județul Neamț, în intervalul de timp 05.02.2020 – ora 14:00 – 06 februarie, ora 08:00. Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m, zonele vizate sunt următoarele: zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău, și Vrancea.

În intervalul menționat vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80 – 100 km/h, temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

De asemenea, este cod roșu începând cu ora 18:00 și va dura până la ora 23:00 pentru județul Neamț zona de munte cota 1800 m. Fenomele avertizate sunt de viscol puternic, vânt cu rafale de 140 – 160 km/h.

La Instituția Prefectului – Județul Neamț s-a instituit serviciul de permanență, iar la I.S.U Neamț s-a activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Nivel Galben – Alertă. Este dat mesaj în sistemul RO-ALERT de avertizare pentru cod roșu a populației din zona masivului Ceahlău și zona adiacentă cu scopul evitării deplasărilor în masiv și pentru adapostirea tuturor celor din zonă.

S-a trimis informare de către Instituția Prefectului – Județul Neamț la toate primăriile din județ și la toate serviciile voluntare pentru situații de urgență, în care s-a solicitat să se aibă în vedere spații de adăpostire pentru persoanele care ar putea avea nevoie de refugiu. La nivelul județului Neamț toate structurile abilitate sunt activate, iar coordonarea este realizată de către prefectul județului Neamț, domnul George Lazăr.