23.01.2020 – Prefectul judeţului, domnul George LAZĂR, participă la întâlnirea cu directorii unităților școlare din județul Neamț

Astăzi, 23 ianuarie a.c, Prefectul judeţului, domnul George Lazăr, a participat la invitația Inspectorului General Județean, domnul Mihai Obreja – la întâlnirea cu directorii de școli și licee din județul Neamț. În cadrul acestei reuniuni domnul prefect a avut plăcerea de a cunoaște directorii care conduc activitatea școlară la nivelul județului. Acesta a transmis un mesaj privind importanța sistemului educațional românesc: “ Avem nevoie de învățători și profesori de calitate, dedicați meseriei lor, cum avem nevoie și de un învățământ caltitativ, fie că este vorba de gimnaziu, liceu, învățământ profesional sau dual. Calitatea actului educațional reprezintă viitorul unei societăți sănătoase și vă rog să fiți cât se poate de implicați în activitatea dumenavoastră!”, a declarat Prefectul județului Neamț, domnul George Lazăr.

 

La această reuniune prefectul a rugat directorii prezenți, cât si membrii din consiliile de administrație, să realizeze un dialog cu primarii din unitățile administrativ teritoriale și să reușească împreună identificarea unor oportunități pentru investițiile atât de necesare infrastructurii educaționale.

 

Lazăr:”Este inadmisibil ca în anul 2020 copiii noștri să fie nevoiți să învețe în săli de clasă cu unele condiții insalubre, sau să fie nevoiți să meargă la toalete în curtea școlii. De asemenea, subliniez aici că este importantă siguranța elevilor, de aceea, fac un apel către cei prezenți să se găsească soluții de a achizițona servicii de pază pentru toate unitățile școlare. Și, am încredere că se vor găsi bani pentru acest aspect deosebit de important.”

 

La finalul întâlnirii, domnul prefect a acceptat invitația domnului director  prof. Oniciuc Grigoruță al Colegiului Național “Petru Rares” – de a participa câteva momente la manifestarea dedicată Micii Unirii organizată de elevii acestui liceu.