Întrevedere cu preoţii protopopi din Neamţ şi primarul municipiului Piatra Neamţ

Am avut astăzi deosebita plăcere să particip la o întrevedere cu Preoţii Protopopi din Neamţ, alături de Primarul Municipiului Piatra Neamt, domnul Andrei Carabelea.

Am avut discuţii extrem de pozitive în consonanţă cu Sărbătorile Pascale şi măsurile care trebuiesc respectate.

Am dat asigurare prin intermediul Părinţilor Protopopi către toţi Preoţii cât şi către credincioşii ortodocşi, că instituţiile statului vor asigura o bună desfăşurare a evenimentelor prilejuite de Sfânta Sărbătoare a Învierii şi vom fi alături într-o bună gestionare.

Un alt aspect discutat a fost rugămintea de a implica într-un mod proactiv întreaga obşte de preoţi în campania de vaccinare, de a da mesaje corecte şi instituţionale credincioşilor pentru a se vaccina.

Am primit asigurări că vom avea susţinere şi deschidere pe această linie, motiv pentru care le mulţumesc frumos şi îi asigur de întreaga deschidere a Instituţiei Prefectului – judeţul Neamţ, în gestionarea şi susţinerea oricăror aspecte ce ţin de Sfânta Biserică Ortodoxă şi de funcţionarea instituţională.

Şi eu în calitate de Prefect al judeţului Neamţ şi domnul Primar Andrei Carabelea suntem oameni credincioşi şi fii ai Bisericii Ortodoxe, care prin natura funcţiilor pe care le ocupăm vom sprijini întotdeauna, bunele relaţii cu Biserica Ortodoxă şi vom stărui în gestionarea aspectelor de interes.