Prefectul George Lazăr a avut prima ședință cu membrii Comisiei de Dialog Social

În data de 25 februarie a.c, în Sala “Mihail Sadoveanu” a Palatului Administrativ a avut loc o prima ședință a Comisiei de Dialog Social din anul 2020.

La această întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor publice deconcentrate, reprezentanți ai patronatelor și sindicatelor.  În cadrul acestei reuniuni în care ne-am întâlnit cu partenerii social am abordat în dialogul cu ei teme de interes comun precum, contractele colective de muncă, reprezentarea în Comisia de Dialog Social, ordinea publică și siguranță rutieră, condițiile de pensionare. Am găsit împreună echilbrul și deschiderea pentru a genera puncte comune de vedere, rezolvări și chiar inițiative legislative.

Reprezentantul patronatelor a dorit să transmită un mesaj de îngrijorare față de problema identificării forței de muncă calificate și necesitatea susținerii învățămantului tehnologic în sistem dual pentru a atrage tinerii către meserii cu scopul rezolvării deficitului segmentului privat pe piața forței de muncă.

Alte probleme concrete pe care au dorit să le transmită se referă la pensiile celor care au lucrat în grupa 1 de muncă, pensiile speciale pe care sindicatele le consideră incorecte, cât și despre reforma legii dialogului social.

„Am discutat cu multă deschidere în cadrul acestei ședințe și am avut o reală plăcere să văd reprezentanții patronatelor și sindicatelor interesați de un dialog comun. Îi asigur pe această cale ca vom aborda pe viitor și alte teme interesante pentru care vom reuși să oferim soluții împreună.”, a declarat prefectul județului Neamț, domnul George Lazăr.