Prefectul judeţului, domnul George LAZĂR, verifică situația implementării măsurilor cu privire la criza apei de la Roman

Astăzi, 22 ianuarie a.c, Prefectul judeţului, domnul George LAZĂR, alături de domnul deputat Laurențiu Leoreanu, a avut o întâlnire la Primăria Municipiului Roman cu privire la situația implementării măsurilor crizei apei. Întâlnirea a avut loc cu responsabilii din cadrul S.G.A Neamț, cu conducerea A.B.A SIRET, conducerea APA SERV Neamț.

La Primăria Municipiului Roman, reprezentanții autorităților implicate în gestionarea acestei situații de criză s-au întâlnit cu primarul – domnul Lucian Micu, pentru a discuta din nou stadiul implementării măsurilor impuse prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la criza apei de la Roman. Ulterior, cu restul echipei, s-a efectuat o vizită de teren în zona puțurilor de captare “Pildeşti – Simioneşti” pentru a discuta la fața locului soluțiile tehnice care trebuie adoptate în regim de urgență.

S-a constatat că S.G.A Neamț a efectuat lucrările tehnice stabilite prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în proporție de 90%, urmând să se finalizeze în cursul zilei de mâine. Totodată la fața locului s-a dispus efectuarea de lucrări specifice pentru repararea pragurilor de decolmatare, cât și a unor lucrări suplimentare tehnice pentru dirijarea apei înspre malul drept în zona puțurilor de captare. În continuare urmează să se implementeze restul măsurilor impuse prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de către factorii responsabili.

Prefectul Județului Neamț, domnul George Lazăr, a discutat pentru rezolvarea acestei probleme cu domnul deputat Laurențiu Leoreanu despre oportunitatea unor investiții majore în soluționarea apei romașcanilor și despre identificarea unor soluții financiare de sprijin pentru realizarea lucrărilor necesare, primind asigurări de implicare proactivă din partea Ministerului, Apelor și Pădurilor, venite în urma unor discuții – pe care domnia sa le-a avut cu ministrul Costel Alexe.

Gestionarea acestei situații este extrem de importantă! Consider că romașcanii, ca toți nemțenii, au dreptul de a avea servicii de utilitate publică. Dau asigurări că situatia aceasta de criză este permanent monitorizată de instituția pe care o reprezint, și de către toate autoritățile implicate în gestionarea acestei probleme.“ a declarat Prefectul Județului Neamț, domnul George Lazăr.