Prefectul Judetului Neamț, George Lazăr alături de primarul Gheorghe Oniga la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Astăzi, 26 februarie a.c, Prefectul județului Neamț, domnul George Lazăr alături de domnul primar Gheorghe Oniga, al comunei Bicaz Chei a făcut o vizită la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor unde au participat la două întâlniri, una cu domnul ministru secretar de stat Gelu Puiu, și cea de a doua cu domnul ministru Costel Alexe.

Motivul acestei vizite are principal scop rezolvarea problemei drumurilor forestiere din comuna Bicaz Chei. Acestă unitate teritorial administrativă se confruntă de foarte mulți ani cu imposibilitatea clasificării drumurile forestiere de pe raza acestei localități în drumuri comunale pentru a intra în administrarea primăriei să poată fi modernizate.

Domnul primar Gheorghe Oniga solicită de foarte mult timp rezolvarea acestei probleme, și din păcate, până în prezent nu a găsit deschiderea necesară la instuțiile centrale pentru că transformarea acestor drumuri presupune hotărâre de guvern, având ca inițiator Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În cadrul acestor întrevederi s-a mai discutat despre oportunitatea unei vizite în județul Neamț, și există promisiunea ca în următoarea perioadă, în funcție și de agenda domnului ministru Costel Alexe, să vină în județul Neamț.

În județul Neamț sunt foarte multe probleme care necesită o gestionare urgentă și intră în sfera de competență a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, referindu-ne aici la zona de legislație silvică, la investiții în zona apelor române, la lucrări de amenajare pentru albiile râurilor, la corectarea torenților, dar și la diminuarea efectelor inundațiilor din anii precedenți, cât și pe componenta de mediu.

Domnul primar Gheorghe Oniga apreciază deschiderea și implicarea domnului prefect de a merge împreună la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a debloca situația juridică și de a găsi rezolvare pentru situația expusă.

„Am încredere că domnul ministru Costel Alexe va gestiona această problemă cu celeritate si va găsi o cale de rezolvare pentru că vorbim de un interes legitim pe care îl aducem în sprijinul comunității Bicaz Chei. Îi mulțumesc totodată domnului ministru pentru gestionarea acestei situații și pentru că ne-a primit în vederea expunerii acestor aspecte. Pe de altă parte, apreciez abordarea și implicarea domnului ministru pentru deschidere, care s-a dovedit întotdeuna un prieten al județului Neamț, și ori de cate ori s-a apelat la domnia sa în calitate de minsitru a răspuns pozitiv și a tratat lucrurile cu maximă seriozitate.”, a declarat prefectul județului Neamț, domnul Goerge Lazăr.