Sănătatea nemțenilor este pe primul loc în această perioadă

Astazi, 18 martie a.c, prefectul George Lazăr a fost prezent la stația de pompare Simionești-Pildești, alături de Lucian Micu, primarul municipiului Roman, și de domnul Găman Claudiu, adjunct al inspectorului șef din cadrul Inspectoratului de Situații de Urgență Neamț.

Se cunoaște foarte bine problema Municipiului Roman, și a localitaților din apropiere, ce o au o problemă reală cu furnizarea apei potabile. În calitate de prefect al județului Neamț, domnul George Lazăr se implică activ în rezolvarea problemei apei potabile din județ. Motiv pentru care a fost prezent de dimineață în teren la stația de pompare pentru a vedea procedura pusă în aplicare cu privire la pompa de captare a apei. Această pompă este adusă din cadrul Inspectoratului de Situații de Urgență Neamț și este o pompă de mare capacitate prin care se degajează apă din râul Moldova spre canalul de colectare pentru a asigura un surplus de apa în pânza freatică pentru puțurile de captare Pildești – Simionești. Prin această metodă se dorește asigurarea că nu vor fi probleme cu puțurile de captare în ideea de a putea extrage apa la o capacitate optimă și să se poată astfel asigura apa romașcanilor și localităților din împrejurime. Este extrem de important ca în această perioada instabilă, să asigurăm în primul rând măsurile necesare pentru igiena cetățenilor, să putem astfel impiedică răspândirea virusului Covid-19.

Tot astăzi, Prefectul a fost prezent alături de Lucian Micu, primarul municipiului Roman la Spitalul Municipal de Urgență Roman pentru a verifica daca se pun în aplicare măsurile urgente stabilite pentru un nou pre-triaj și triaj al pacienților ce au simptome ale epidemiei de Covid19. A vizitat, în condițiile ce se impun acestei perioade, spitalul și s-a asigurat că există disponibilitate pentru saloanele de carantină pentru posibilele cazuri depistate pozitiv, totodată a discutat despre saloanele care vor fi puse la dispoziție a cazurilor depistate pozitiv și care pot fi internate la spital. Prefectul George Lazăr a cerut date exacte despre stocurile de medicamente, echipamente medicale, produse de dezinfecție, mănuși, combinezoane și măști.

Vreau să mă asigur că sunt luate toate măsurile corespunzătoare acestei situații epidemiologice prin care trecem. Apa este cel mai important factor din viața cetățenilor mai ales in aceasta perioada cand masurile de igiena sunt mai importante. Suntem prezenți în teren pentru a ne asigura că sunt luate toate măsurile impuse în astfel de situații de urgență. Îi asigur pe nemțeni că ne onorăm resposabilitățile și muncim 24 din 24 h pentru sănătatea și siguranța acestora. Îmi doresc să mă asigur că nu există probleme pe zona de sistem medical, urmează să facem în fiecare zi eveluări în teren cu privire la locațiile de carantinare, centre primiri-urgențe și spitale.”, a declarat prefectul George Lazăr.