“Puterea cuvântului tău” și-a desemnat câștigătorii

Proiectul educațional ” IMPLICĂ-TE: FII PUTEREA ROMÂNIEI!”, inițiat de Daniela Soroceanu, prefectul județului Neamț, a continuat cu cea de a doua secțiune: ” Puterea cuvântului tău”.
Aceasta nouă provocare a urmărit aptitudinile de comunicare, de sinteză și argumentație ale celor 7 echipaje înscrise în competiție, urmărindu-se elaborarea unui produs jurnalistic bine definit.
În baza unui regulament de concurs, elevii selectați din clasele a VII-a si a VIII-a ar fi trebuit să realizeze un proiect de ziar on-line (cu secțiuni bine determinate, dar într-o abordare proprie, independentă și originală).
Toți cei aproximativ 200 de copii implicați în cadrul acestei secțiuni au avut de câștigat. Unii dintre ei și-au etalat adevărate calități de ziariști, au știut să așeze un ziar în pagină, au găsit titluri inedite și subiecte interesante și au impresionat prin sinceritate, inocență, inventivitate și creativitate. Toți au muncit, s-au străduit și merită felicitați.

După ce au studiat materialele primite, membrii juriului au stabilit câștigătorii fiecărei rubrici în parte .
Deliberarea nu a fost una ușoară și aceasta pentru că membrii comisiei de jurizare au avut surpriza să constate că participanții la competiție au demonstrat reale aptitudini jurnalistice, unii dintre ei meritând, fără nici o rezervă, statutul de ziarist.
Pentru cei mai buni dintre ei, au fost acordate următoarele premii :

– cel mai bun editorial: “Piatra Neamț: Între istorie, renume și modernitate” – Școala gimnazială nr. 5 Piatra Neamț.
– cel mai bun articol din rubrica <Eu și Europa>: “Mic dejun cu poza mamei” – Școala gimnazială Sagna.
– poza zilei: Școala gimnazială Vaduri.
– interviul săptămânii: “De vorbă cu Olguța Creangă-Caia” – Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Pipirig.
– rețeta mea: “Copii înfășați” – Școala gimnazială Mărgineni.
– cel mai bun proiect jurnalistic: <Auzi vorbă!>- Școala gimnazială Sagna.
– cel mai inspirat titlu al ziarului on-line: <RomanIE Nemțeană>- Școala gimnazială „Calistrat Hogaș” Roman.
– cea mai bună rubrică “Noutăți din comunitatea școlară”: <Calistrații informați>- Școala gimnazială „Calistrat Hogaș” Roman.

Și pentru ca efortul acestor tineri să fie răsplatit pe măsura “puterii cuvântului lor „, Daniela Soroceanu, prefectul Judetului Neamț, se va deplasa în unitățile școlare ale învingătorilor, urmând să-i premieze personal pe acești mici Ziariști.