COMUNICAT DE PRESĂ – Instituția Prefectului – Județul Neamț – 12.04.2024

Vineri, 12 aprilie, începând cu ora 12:00, în Sala Ion Creangă din cadrul Palatului Administrativ a avut loc ceremonia de învestire în funcția de Prefect al Județului Neamț a domnului Adrian Bourceanu. În sală au fost prezenți fostul prefect Vasile-Adrian Niță, deputați, conducători ai instituțiilor deconcentrate și ai structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, primari ai localitaților din județul Neamț și angajați din Instituția Prefectului.

Directorul General, Teodor Iulian Gheorghe din cadrul Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului a dat citire Hotărârii de Guvern de numire a domnului Adrian Bourceanu în funcția de Prefect, după care noul Prefect al Județului Neamț a depus jurământul. Domnul Prefect Adrian Bourceanu a declarat:

”Țin să vă mulțumesc că sunteți prezenți la un moment solemn important, nu doar pentru mine ca persoană, ci și pentru ceea ce înseamnă instituția prefectului, pentru ceea ce inseamnă democrație în statul român. Mizez pe profesionalismul dumneavoastră, pe experiența pe care o aveți în fruntea instituțiilor pe care le conduceți, pentru a traversa o perioadă grea în ceea ce privește măsurile care trebuiesc luate pentru buna desfășurare atât a procesului electoral, cât și pentru ceea ce înseamnă asigurarea respectării legii ca principiu fundamental al statului de drept. În acest sens vă asigur de toată susținerea Instituției Prefectului – Județului Neamț, iar ori de câte ori voi considera că trebuie, voi apela și mă voi baza pe cunoștințele dumneavoastră, asigurând nu doar colaborare, ci și respectul reciproc și interinstituțional.”