Incendiu la un apartament situat la etajul zece al unui bloc de locuințe situat în Piatra Neamț

În dimineața zilei de 14 aprilie 2024 a avut loc un incendiu la un apartament situat la etajul zece al unui bloc de locuințe situat în Piatra Neamț, pe bulevardul Decebal, în zona Miorița.

 

Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Petrodava al județului Neamț m-a informat că intervenția cu autospecialele de stingere, precum și cu autoscara de intervenție și salvare de la înălțimi a asigurat menținerea incendiului în limitele găsite și ulterior lichidarea acestuia.

 

Având în vedere că, în urma incendiului, apartamentul a suferit degradări considerabile, incompatibile cu posibilitatea de a fi locuit, am solicitat sprijinul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Piatra Neamț pentru găsirea unor soluții locative urgente pentru cei doi proprietari ai acestuia, în vârstă de 72 și 73 de ani. Ca soluție provizorie, Primăria Municipiului Piatra Neamț a pregătit o cameră în cadrul Centrului social Pietricica, fiind demarată, în regim de urgență, o anchetă socială care are ca scop găsirea celor mai bune soluții pentru persoanele afectate de incendiu.

 

Mulțumesc Inspectoratului pentru Situații de Urgență Petrodava și domnului general de brigadă Mihai Ciprian Mitrea, precum și autorităților locale pentru modul operativ în care au răspuns în gestionarea acestei situații.