Instituția Prefectului Județul – Neamț a organizat în ziua de 25 aprilie 2024, ora 11:00, o conferință de presă

Instituția Prefectului Județul – Neamț a organizat în ziua de 25 aprilie 2024, ora 11:00, în sala „Mihail Sadoveanu” a Palatului Administrativ o conferință de presă care a avut ca tematică problemele curente de interes public, aflate în competența legală a instituției noastre:

1 .  Stadiul implementării normelor legale pentru buna desfășurare a alegerilor locale și europarlamentare – AICI.

 

2 .   Informare cu privire la concluziile ședințelor organizate de Instituția Prefectului Județului Neamț cu diverși parteneri instituționali și sociale – AICI.

 

3 .  Sinteza incidentelor din sfera situațiilor de urgenţă și modul în care au fost gestionate.

 

4 .  Situația prezenței urșilor in apropierea zonelor locuite – AICI.

 

Premergător sărbătorilor pascale și minivacanței din perioada 1-6 mai, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Neamț au fost stabilite o serie de măsuri care să asigure securitatea cetățenilor. Măsurile au fost prezentate în cadrul conferinței de presă de către inspectorii șefi cu atribuții legale în acest sens.

Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț și inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț au prezentat măsurile dispuse pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

Domnul general de brigadă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț a prezentat măsurile de prevenire a situațiilor de urgență din această perioadă, cu accent pe desfășurarea Slujbei de Înviere și pe prevenirea incendiilor de la gospodăriile populației.

Doamna judecător Ana-Maria Uță a răspuns întrebărilor jurnaliștilor privind tematica aplicării normelor legale în vigoare vizând alegerile europarlamentare și locale precum și stadiul soluționării contestațiilor formulate.

În final s-a reiterat disponibilitatea colaborării instituționale dintre Instituția Prefectului Județului Neamț și organismele de presă locale și naționale.