Proiectul pentru realizarea noului Spital Județean de Urgență din Neamț merge mai departe

Instituția Prefectului Județului Neamț constată că a fost depășită o nouă etapă în procesul de realizare al noului Spital Județean de Urgență și că obiectivul construcției acestuia este mai aproape de finalizare.

La data de 31 mai 2024, Curtea de Apel Bacău a respins, prin decizie definitivă și irevocabilă, ultima plângere referitoare la documentația de atribuire a proiectării și execuției spitalului.

 

Proiectul Spitalului Județean de Urgență din Neamț, în valoare de 1,68 miliarde lei, a suscitat un mare interes, fiind transmise 27 de cereri de clarificare pentru documentația de atribuire, echivalentul a 65 de pagini de întrebări. Urmare a transmiterii documentației consolidate, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor  a respins contestațiile. La decizia CNSC a fost depusă o plângere la Curtea de Apel Bacău, plângere considerată ca fiind nefondată, de către instanță.

 

În momentul de față este în desfășurare procedura de licitație deschisă pentru „Proiectare și execuție lucrări“, cu o valoare de 956.437.749,50 lei (inclusiv TVA).

 

Noul Spital Județean de Urgență este proiectul cu cea mai mare valoare din țară. Este finanțat prin Programul Național de Redresare și Rezilientă, iar contractul a fost încheiat între Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Neamț, în prezența și cu girul acordat de premierul României, domnul Marcel Ciolacu la 17 mai 2024.

 

Instituția Prefectului Județului Neamț salută decizia instanței care asigură realizarea, cu celeritate, de către Consiliul Județean Neamț, a unui spital de urgență ce va fi dotat după ultimele standarde în domeniu.