Vizite în județul Neamț

În cursul zilei de 4 iunie a.c., prefectul județului Neamț, domnul Adrian Bourceanu, a continuat vizitele în comunele Cordun, Săbăoani, Gherăiesti și Tămășeni, în cadrul inițiativei de vizitare sistematică a primăriilor, cu scopul de a identifica și discuta problemele autorităților locale.

Discuțiile din cele patru comune au relevat o serie de probleme comune, care afectează viața de zi cu zi a oamenilor. Printre acestea se numără: infrastructura rutieră care necesită intervenții extensive; accesul la servicii medicale de calitate; nevoia de creștere a oportunităților de educație și de formare profesională.

Printre problemele legate de agricultură este vizibilă nevoia încurajării înființării piețelor de desfacere pentru produsele agricole și faptul că producătorii înfruntă dificultăți în accesarea finanțărilor. Se mențin problemele de fond funciar la rezolvarea cărora conlucrăm cu autoritățile locale.

Se desprinde, de asemenea, și necesitatea implicării ONG-urilor pentru a dezvolta proiecte concrete care să contribuie la îmbunătățirea vieții oamenilor din localitățile nemțene.

”Sunt convins că, prin colaborare și implicare, vom reuși să găsim soluții la problemele cu care se confruntă locuitorii județului Neamț! Voi continua vizitele de documentare în săptămânile și lunile următoare în vederea identificării problemelor specifice fiecărui comunități în parte” a declarat prefectul Adrian Bourceanu.