Concursul de Atletism și Cros – ediția 2024

Prefectul de Neamț, domnul Adrian Bourceanu, a participat astăzi, 16 mai a.c., în deschiderea Concursului de Atletism și Cros – ediția 2024, destinat pompierilor militari din toată țara, felicitându-i pe cei 80 de participanți la competiție și urându-le succes în continuare.

 

Cu această ocazie, domnia sa l-a felicitat pe plutonierul adjutant şef Ciprian Mario Grecu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ Neamţ, care s-a impus în cadrul competiției de alergare „Stairways to heaven“ (Scări către rai), desfășurată în perioada 11 – 12 mai 2024 în Elveţia. Ciprian Grecu a surclasat 140 de participanți din 10 țări, în competiția  denumită „Firefighter chalenge“ (Provocarea pompierului). Ciprian Grecu este subofiţer operativ, scafandru autonom şi paramedic.

 

Prefectul de Neamț și-a exprimat aprecierea față de munca și activitatea devotată a salvatorilor, pompierii având una dintre cele mai stresante profesii, în care sunt necesare o îmbinare de stăpânire de sine, răbdare, îndrăzneală, curaj și profesionalism.

 

Organizată de Asociația Sportivă a Pompierilor din România (ASPR), competiția cuprinde probe de concurs diverse, respectiv viteză la 100 m, săritura în lungime cu elan, aruncarea greutății, rezistență, cros etc.  Probele se desfășoară în zilele de 16 si 17 mai pe Stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț și pe traseele de pe Cernegura.

 

Succes tuturor participanților!